Nykyisin me ihmiset elämme päämme tietoisuudessa. Me ajattelemme, mutta ajattelu tuntuu usein tyhjältä. Sama ajatus tai kysymys voi kiertää tietoisuudessamme useita kertoja, minuutteja, tunteja tai koko päivän, saamatta vastausta, kohtaamatta täyttymystä.
 
Enkeli valaisee meidän ajatteluamme. Silloin kun ajattelun valoon liittyy lämpö, rakkaus ja hyväksyminen itseä ja muita kohtaan, aktiivinen tyytyväisyys, me luomme syvemmän yhteyden enkeliimme.
 
Harjoittele näkemään lämpimästi se maailma jossa elät, harjoittele säteilemään lämpimästi omaa valoasi maailmaan. Ja maailma alkaa tulla sinulle sydämellisemmäksi.
 
Älä pelästy, jos ensimmäisen harjoituksen jälkeen huomaat itsessäsi ihmeellistä raskautta. Se johtuu siitä, että olet tullut takaisin maailmaan ajattelun erillisyydestä. Se merkitsee, että tyhjyys ja merkityksettömyys alkaa poistua, ja sinulla on oikeaa tekemistä. Sinä muunnat ja kehität maailmaa oman valosi, rakkautesi, lämpösi ja tekemisesi avulla. Tekemisesi tulee maailmassa vaikuttavaksi.
 
Suuri askel on, kun tietoisuus alkaa syventyä pään enkelialueelta sydämen arkkienkelialueelle. Arkkenkelitkin työskentelevät valon tietoisuuden kanssa, mutta se on vain toinen puoli. Sydämen vielä syvempi lämpö ja rakkaus ovat se voima, joka ankkuroi valon, ja joiden yhteistyöstä alkaa syntyä uusi tahto.
 
Ajattelu ja enkelit tukevat meitä vuorokauden valon ja lämmön kierrossa. He seuraavat meitä seuraavaan suureen askeleeseen, vuoden kierron ihmisen kannalta suunnattomaan voimaan, jossa arkkienkelit työskentelevät.
 
Vanhalla mysteerikielellä (jonka teologia on nykyaikana turmellut) enkeleiden maailma on Pyhä henki (millä on tosin muitakin merkityksiä) tai hengen maailma, ja arkkienkeleiden maailma on Pojan (eli Kristuksen) maailma. Kun Kristus sanoo, että te voitte päästä Isän luo vain minun kauttani, se tarkoittaa, että löydettyämme ajattelun henkistymisen enkelin kanssa ja yhteydessä aamun ja illan voimiin vuorokaudessa me astumme seuraavaan maailmaan, syvemmälle itseemme, sydämen maailmaan joka on energeettisesti vuodenkierron keskuksessa. Tällä alueella työskentelevät arkkienkelit. Tässä maailmassa me kohtaamme oman voimakkaamman minämme mallin tai matriisin, jota Kristus arkkienkeleiden avulla kantaa meille. Tämän minän kautta me voimme jatkaa mysteeri-Isän luo, joka on tahto.
 
Kiitos että luit näin kauas. Minulta tässä kirjoittamani löytymiseen meni melkein viisikymmentä vuotta, ja sinulta aivan varmasti kuluu vähemmän aikaa :)
 
Harjoitus: Voidaksesi kokea itsesi tyytyväiseksi ja onnelliseksi sinun on koettava itsesi yhteydessä maailmanvoimien jatkuvaan muutokseen - ja samanaikaisesti oltava läsnä hetkessä, kuten niin usein opetetaan. Kuvittele kevät, kesä, syksy ja talvi mahtaviksi henkisen voiman aalloiksi, jotka seuraavat toisiaan ja todellisuudessa vuorottelevat keskenään. Se joka yhtenä aika on ylinnä, lähinnä kosmosta, on vastakkaisena aikana alinna, lähinnä maata. Kun kutsut itseesi tämän vuoden kierron ensin kuvittelemalla pään ympärillä, se vähitellen laskeutuu sydäntä tukevaksi voimaksi. Silloin sydämen läsnäolo alkaa vahvistua jokaisessa hetkessä.
 
Rakkaudella,
Matti