Kevätharjoitus
 
Kevät on hyvää aikaa harjoittaa sisäisen näkemisen voimaa. Sinivuokot ovat erittäin hyvä harjoituskohde. Niiden ympärillä on kaikkein helpointa nähdä niiden sivivioletti aura, joka sopivassa valaistuksessa loistaa hyvinkin laajalle, mutta on yleensä helposti havaittavissa noin 10 cm laajuudella.
 
Kun seuraavan kerran näet sinivuokon, suuntaa katseesi hieman sen ohi ja keskity - tai hiljenny - sitä ympäröivään tilaan, ja luultavasti havaitset tavalla tai toisella sen sinivioletin auran tai voimakentän.
 
Jos se ei onnistu, yritä uuden kerran ilman mitään yrittämistä ja epäröintiä. Vain kohdistat huomiosi sinivuokon koko olemukseen avoimen ystävällisesti. Salli itsesi avautua tuolle vaikutelmalle. Sen sijaan että itse kovasti keskityt, salli sinivuokon värikehän tulla itse luoksesi, tee itsessäsi tilaa sinivuokon lähestyä sinua.
 
Aina kun teet tällaisen harjoituksen, muista olla kiitollinen ja harjoittele iloisena olemista, sillä vaikka mieli sanoisi mitä, niin alitajuntaan vaikuttaa itse valitsemasi tunne ja se vie kehitystäsi eteenpäin.
 
 
Kristuksen uusi keho
 
Olen kirjoittanut tämän joskus muistiin, mutta en mitenkään muista mistä esitelmästä tämä tieto on, mutta Rudolf Steiner kertoo, että Kristukselle tulee ihmiskunnan piirissä muodostumaan uusi kehollisuus, ei kuitenkaan näkyvä vaan näkymätön keho. Tämä kuvaus siitä, mistä se muodostuu, on mielestäni hyvin koskettava:
 
Kristuksen sieluruumis eli astraalikeho muodostuuu ihmisten ihmettelystä. Siis avoimesti ihmetellä. Me ehkä olemme tottuneet pitämään ihmettelyä jotenkiin alempiarvoisena, kai siksi kun haluamme näytellä niin viisaita ja tietäviä. Nyt voimme luoda itsellemme uuden avoimen maailman kauneuden ja viisauden ihmettelyn kyvyn. Arvostavan, vapaan ja avomein ihmettelyn voima sielullisuudessa avaa meille tien myös henkiseen todellisuuteen.
 
Kristuksen elämäruumis eli eetterikeho muodostuu ihmisten myötätunnosta, ilosta ja rakkaudesta. Tämä on helposti ymmärrettävää. Eetterikehoa on nimitetty myös rakkauskehoksi. Rakkaus on lähellä elämää, se saa elämänvoimat kukoistamaan.
 
Kristuksen fyysinen keho - se on siis aineeton tai henkinen fyysinen keho, ylösnousemuskeho - muodostuu ihmisten omastatunnosta. Jännittävää. Senhän täytyy merkitä samalla, että omantunnon löytäminen ja seuraaminen rakentaa myös meidän jokaisen oman fyysisen kehon henkistä ulottuvuutta eli atmaa.