HENGEN TODELLISUUS 
 
Suuret henkiset juhlat toistuvat joka vuosi eetterisessä maailmassa. Niin kuin fyysisessä maailmassa on paikkoja, taloja, huoneita, niin eetteri- eli elämänmaailmassa sama juhla on aina samassa kohdassa ajanvirtaa. Se on ajan ominaisuus.
 
On suuri vahinko, että me kuvittelemme normaalisti ajan virtaavan fyysisen lakien mukaisesti eli suoraa kuin junanrata. Kun me asetamme sen odotuksen lähtöklohdaksi, niin kaikki muutokset tuntuvat rasittevilta poikkeamilta. Todellisuudessa aika kulkee sykleissä ja aalloissa ja jokainen päivä ja jokainen viikko on aina erilainen.
 
Helluntain henkisen tulen ja rakkauden virta on jo alkanut. Nyt on mahdollista kutsua itselleen ja sydämeensä rakkautta ja antaa sen oikein asua itsessä. Ja on todella mahdollista tuntea se hengen lämmittävä aalto, joka laskeutuu kruunuchakran kautta. Tämä on siis juuri se kohta ajan virrassa, jossa tuo tapahtuu - luonnostaan.
 
Joulu oli elämänvoimien vahvistumisen aikaa, pääsiäinen pääsemistä sielullisemman kokemuksen valoon ja helluntai hengen kohtaamista yksilöllisesti. Tulen elementti on juuri se (rakkauden myötä) jonka kautta henkinen voima meissä voi yksilöllistyä. Siksi tuota henkeä sanotaan uskonnollisesti pyhäksi, koska se on pyhittynyt jokaista varten erikseen, jokaisen ainutlaatuisen ihmisen ainutkertaista pyhyyttä kunnioittaen ja kantaen.
 
Tämä hengen pyhittymisen ja yksilöllistymisen impulssi onkin niin suuri asia, että voi hyvin ymmärtää miksi se voi kypsyä vain kerran vuodessa.
 
Meditaatiokuvana helluntai eli kokonainen, eheä tai parantava päivä voi olla sydämen avautuva kukka, joka suuntautuu hengen aurinkoon. Ja aurinko lähettää tähän kukkaan säteensä, pyhittää sen juuri tuolle kukalle.
 
Mitä pyhittäminen tarkoittaa? Se tarkoittaa, että enkelit eivät ole enää koko ajan suoraa mukana kaikessa mitä jo on luotu. Yhä enemmän ja enemmän he jättäytyvät taustalle ja antavat meidän ihmisten opetella itse hoitamaan asioita. Pyhittäminen on sitä, että me kutsumme henkisen maailman jälleen mukaan siihen mitä teemme. Se on vähän sama asia kuin pyytää kirjan kirjoittajalta omistuskirjoitusta.
 
Erityisesti Maria-Sofia-rakkaus on se, jota voit kutsua helluntaijuhlan mielessä kutsua nyt itsellesi. Maria-Sofia meissä luo sen pohjan, jonka kautta me varsinaisesti voimma ottaa vastaan sen hengen, jonka todellinen Minä (Kristus-minä) lähettää.
 
Mietin vielä mitä voisi tehdä, jos syvempi osallistuminen helluntaihin tuntuu vieraalta. - Ja ymmärrän sen oikein hyvin.
 
Ihan varmuuden vuoksi voi sanoa sisäisesti:
 
"Minä liityn helluntain uudistavan hengen virtaan."
 
Uudistavan tilalla voi käyttää myös parantavaa, eheyttävää tai pyhää. Hengen tilalla voi käyttä myös tulta tai hengen tulta.
 
 
Rakkaudella
Matti